Keresés...

Emeld fel a hangod az UNICEF-fel


Az ENSZ Közgyűlése előtt megrendezett zenei rendezvény keretében mutatta be az UNICEF az #IMAGINE projektet, a gyermekek jogairól szóló egyezmény elfogadásának 25. évfordulója alkalmából életre hívott ünnepségsorozat részeként.


Az #IMAGINE projektben többek között olyan meghatározó támogatóink vettek részt, mint Yoko Ono előadóművész, David Guetta népszerű zenei producer és DJ, valamint több UNICEF nagykövet, például Katy Perry, Angélique Kidjo, Daniela Mercury, Priyanka Chopra és Kim Jona. A projekt célja egy olyan különleges zenetörténeti pillanatot teremteni, ami rávilágít azokra az elképesztő megpróbáltatásokra, amelyekkel a gyermekeknek világszerte meg kell küzdeniük. –adta hírül a Greenbeats-neké az UNICEF Magyarországi Bizottsága.

A TouchCast által lehetővé tett új, interaktív digitális élmény keretében a hétköznapi emberek kedvenc sztárjaik mellett saját verziójukat is rögzíthetik John Lennon reményt és békét hirdető ikonikus himnuszából, az Imagine-ből, amelynek eredménye az UNICEF reményei szerint a valaha látott legnagyobb globális együtténeklés lesz.

Ezekből az egyéni felvételekből, valamint az UNICEF-nagykövetek és más művészek által felvett változatokból David Guetta producer közreműködésével egy többnyelvű „globális" verzió készül a dalból. Mindenki, aki felveszi a dalt, lehetőséget kap, hogy hangját és videóját felhasználják az új UNICEF-feldolgozásban, valamint a TouchCast és a TheBridge.co által készített hozzá tartozó interaktív klipben. Mindkettő még 2014 szilvesztere előtt meg fog jelenni.

„A gyermekek jogairól szóló egyezmény mindannyiunkat arra kért, hogy álmodjunk egy jobb világot a gyermekeknek – és mindannyiunkat felszólít, hogy ezt a látomást valóra is váltsuk" – mondta Anthony Lake, az UNICEF ügyvezető igazgatója. „Az #IMAGINE projekt lehetőséget biztosít az embereknek szerte a bolygón, hogy csatlakozzanak egy gyermekekért szervezett globális mozgalomhoz, megosszák ötleteiket, álmaikat és nem utolsósorban, hangjukat, hogy ezzel mozdítsák előre mindenütt a minden gyermeket megillető jogokat." 

Az #IMAGINE résztvevői Lennon klasszikusának újragondolt saját verzióit megoszthatják barátaikkal és családtagjaikkal a közösségi oldalakon, és másokat is biztathatnak, hogy énekeljék el az Imagine-t. Személyes üzeneteket is felvehetnek, melyben elmondhatják, milyen az a jobb világ, amit ők képzeltek el a gyermekeknek.

„Egy álom, amit egyedül álmodsz, talán csak egy álom, de amiről két ember együtt álmodik, az valóság" – vallja Yoko Ono.

A résztvevőknek arra is lehetősége lesz, hogy adományokat ajánljanak fel az UNICEF-nek. Az #IMAGINE projekt keretében gyűjtött pénzt a szervezet programjainak támogatására fordítják, melyeknek révén több mint 150 országban és területen járulnak hozzá a gyerekek oktatásához, élelmezéséhez, egészségügyi ellátásához és oltásához, tiszta ivóvizéhez és higiéniai körülményeihez, védelméhez és sürgősségi segélyezéséhez.

„Nagyon izgatott vagyok, hogy az UNICEF-fel dolgozhatok ezen a hihetetlen új projekten. A mi 'globális' Imagine verziónk olyan lesz, amilyen még nem volt – büszkeséggel tölt el, hogy részese lehetek ennek az összefogásnak" – mondta Guetta. „Világossá kell tennünk az emberek számára, hogy minden hang számít, és ugyanígy: minden gyermek számít."

Az ENSZ Közgyűlésében tartott rendezvényen élőben fellépett a Grammy-díjas Angélique Kidjo, Daniela Mercury brazil énekesnő-dalszerző, Laleh iráni-svéd popcsillag, Trey Lee hongkongi csellista, Don Jazzy nigériai zenész és Krisztan Kosztov, az orosz The Voice nyertese.

Hugh Jackman Golden Globe- és Emmy-díjas színész, Yoko Ono és Björn Ulvaeus az ABBA-ból szintén vendégszerepeltek a rendezvényen.


Az #IMAGINE digitális élmény november 20-tól a ouchCast iOS alkalmazásán keresztül vagy ahttp://imagine.unicef.org oldalon elérhető.




 
Elejére!